Sportmassage paarden - Cavalli Care
Paardensportmassage
15486
singular,page,page-id-15486,page-template-default,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
 

SPORTMASSAGE

Waarom sportmassage

We vragen veel van het paardenlijf, waardoor spanningen, blessures of overbelasting kunnen ontstaan. Sportmassage verlicht niet alleen pijn bij blessures, maar helpt eventuele blessures in de toekomst ook voorkomen.

 

Sportmassage zorgt voor het verbeteren van de bloedcirculatie, het stimuleren van de stofwisseling, het losmaken van verklevingen en het ontspannen van verkrampte spieren.

 

Niet ieder paard is even atletisch aangelegd. Een klein, slank paard is van nature vaak elastischer en flexibeler dan een groot, robuust gebouwd paard. Maar dat wil niet zeggen dat een groot paard dit niet kan leren. Door het toepassen van massage, stretchen en bepaalde oefeningen kan een van nature minder atletisch paard net zo atletisch worden als de natuurtalenten.

 

Door middel van sportmassage wordt een paard dat lui is of een trage reactie heeft, meer geactiveerd. Door massage te combineren met bepaalde oefeningen zetten we het paard als het ware ‘aan het werk’. Het zal zich hierdoor niet alleen lekkerder in zijn lijf voelen, maar wordt ook alerter.

 

Daarnaast kan met sportmassage het paardenlijf niet alleen geactiveerd worden, maar ook gekalmeerd. Door het gebruik van bepaalde technieken is massage een goed middel om een gestrest of bang paard te laten ontspannen.

 

Uit de voorgaande voorbeelden kunt u opmaken dat geen een massage hetzelfde is. De massage wordt volledig aangepast op uw paard, waardoor we het optimale kunnen bereiken.

 

Ook bij de volgende voorbeelden kan paardensportmassage een uitkomst bieden:

–  Moeite met lengtebuiging / verruiming / halsstrekken / aanleuning
–  Takt fouten
–  Verzet
–  Niet graag gezadeld en/of gepoetst worden / singelnijd

 

Kortom; Paardensportmassage is een waardevolle aanvulling op de training en het welzijn van uw paard.